Skip to main content
  • beste prijsgarantie
  • gratis offerte
  • flexibel
  • persoonlijke aandacht

Marmoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking van enkele millimeters dik. Het is een natuurproduct (op de pigmenten en lak na zijn alle ingredienten 97% natuurlijk) zonder verende eigenschappen en heeft een grote indrukvastheid. Linoleum wordt opgebouwd uit lijnzaadolie, kurk of houtmeel, hars en jute. De naam komt van de latijnse woorden (Linum) vlas en Oleum (olie). In 1898 tekende een zaanse ondernemer een contract met Walton (de uitvinder) voor de vervaardiging in licentie van linoleum in Krommenie. Een jaar later werd de NV Nederlandsche Linoleumfabriek opgericht en ging de productie van het succesvolle artikel van start. De onderneming werd zowel nationaal als internationaal een begrip. Sinds 1968 maakt Linoleum Krommenie deel uit van de zwitserse Forbo groep.

De lijnzaadolie wordt eerst ingekookt, waarbij ze oxideert en later sneller harder wordt. Daarna wordt deze massa vermengd met hars, vulmiddel (kurk of houtmeel) en eventueel kleurstof. Daarna wordt ze op de rug van een jute doek gewalst. Na deze behandelingen moet linoleum eerst een tijdlang opgehangen worden in torens, omdat lijnolie nog zacht is. Pas als de lijnolie uitgehard is kan het linoleum verder verwerkt en verkocht worden. Vanwege de samenstelling mogen geen agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Er zijn daarom dan ook speciale schoonmaakmiddelen ontwikkeld. Met de introductie van Marmoleum met Topshield 2 levert Forbo een vloer die direct klaar is voor gebruik. Geen initieel onderhoud of polymeren is noodzakelijk. Vuil is eenvoudiger te verwijderen en de vloer heeft een verbeterde bestendigheid tegen krassen en vlekken.

Marmoleum Real is verkrijgbaar in 2.0 mm (C) en 2.5 mm (B) dikte. De ondervloer dient ten alle tijde geegaliseerd te worden. Indien dit niet gebeurt zullen oneffenheden goed zichtbaar zijn.

Onderstaand vindt u enkele sfeerfoto's. Tevens treft u ook foto's aan in de rubriek "onze projecten" in de menubalk. De Marmoleum collectie bestaat uit de Vivace (9 kleuren), de Terra (4 kleuren), de Real (33 kleuren), de Fresco (38 kleuren) de Splash (6 kleuren) en de Authentic (22 kleuren).

 

marmoleum real 3173 sfeer impressie

Marmoleum Real kleur 3173 sfeer impressie

marmoleum vivace 3427 sfeer impressie

Marmoleum Vivace kleur 3427 sfeer impressie

Top 3 best verkochte tapijttegels

  1. Forbo Tessera serie
  2. Balsan Take a Walk
  3. Interface Composure

Top 3 best verkochte P.V.C

  1. Forbo Allura DR5
  2. HeBeTa Rhone XL Plank
  3. Balsan Symbiance LooseLay