Skip to main content
  • beste prijsgarantie
  • gratis offerte
  • flexibel
  • persoonlijke aandacht

Zakelijk

 

De zakelijke markt is erg breed. Van kantoor en vergaderruimtes, winkels tot de momenteel populaire thuiswerkplek. Een groot % van de mens brengt een groot deel van zijn leven door in een dergelijke ruimte. Om productief te kunnen werken dienen deze ruimtes u in staat te stellen om tot die productiviteit te komen. Slechts iets meer dan de helft van de mensen denkt dat hun werkplek hen die productiviteit in het werken brengt. Dit is natuurlijk een laag % aangezien bewezen is dat de werkomgeving wel degelijk een belangrijke impact heeft op de productiviteit van de werknemers.

We kennen allemaal de saaie, kleurloze kantoren, amper met planten en een slechte akoestiek. Dan hebben we nog het veelal verouderde meubilair en slechte bureustoelen. Tevens hebben we ook nog een verandering in de manier van werken. Door de enorme groei van zzp'ers zijn er veel flexibele werkplekken ontstaan. 

Momenteel zijn doeltreffendheid, doelmatigheid en hoogwaardige kwaliteit erg belangrijk. Een belangrijk aspect is de gezonde werkomgeving. Denk aan meer daglicht, een goede ventilatie en meer of uberhaupt groen in de omgeving. Een product die een grote impact heeft in de akoestiek en sfeer en het brengen van een gezond klimaat in kantoorruimtes is een tapijttegel. Dit product obsorbeert meer geluid dan een harde vloerbedekking, het zorgt ervoor dat mensen minder stofdeeltjes inademen en het versterkt de indentiteit van een organisatie en draagt bij aan de juiste sfeer in een ruimte.

Nog steeds zijn er veel mensen die niet positief zijn over tapijt(tegels) ondanks het feit dat bijna de helft van alle vloeren in Europa tapijt is. Dankzij de ontwikkelingen in de markt met betrekking tot b.v. de fijnstofproblematiek en het schoonmaken van het tapijt zijn alle negatieve gedachten en beelden hieraangaande niet meer terecht. Business-floors.nl heeft een bijzonder ruim assortiment tapijttegels alsmede p.v.c. vloeren en kamerbreed tapijt. Voor ieder wat wils, voor iedere ruimte een passende vloer eventueel gecombineerd met elkaar. Veel fabrikanten produceren volgens de craddle-to-craddle methode wat weer erg positief is voor het milieu.

Alle fabrikanten gebruiken diverse codes inzake de gebruiksklasse. Business-floors.nl hanteert deze normeringen strikt. Alle producten of het nou p.v.c. is of een tapijttegel die worden allen afzonderlijk getest en krijgen dan een bepaalde classificatie (zie voorbeelden hieronder).

vloersymbool klasse 33 vloersymbool klasse 34 vloersymbool klasse 42 vloersymbool klasse 43

                      Zwaar project gebruik                                             Industrieel gebruik

Dit geldt ook voor onze brandveiligheid. Wettelijk gezien dient er in iedere kantoorruimte resp. vlamvertragende gordijnen alsook een vlamvertragende vloer te zijn (zie symbolen hieronder). Al deze producten zijn voorzien van een testrapport. Er bestaan 7 Eurobrandklassen, A1, A2, B, C etc. De hieronder weergegeven klassen B en C betekenen resp. heel moeilijk brandbaar en gemiddeld brandbaar. De letters fl betekent "floor". S1 staat voor de rookontwikkeling (gering). S2 is gemiddeld en S3 is grote rookproductie.

 brandklasse B1        brandklasse c1         zwenkwielen intensiefgebruik                  

Brandklasse B1                  Brandklasse C1             Zwenkwielen intensief gebruik

Gordijnstoffen

Zoals bovenstaand vermeld dienen ook de gordijnen die in de kantoorruimtes hangen vlamvertragend te zijn. Het is goed te weten dat er gordijnstoffen bestaan die uit zichzelf geen vlam kunnen vatten. Er zijn 2 type gordijnen, namelijk gordijnstoffen die behandeld zijn met een coating. Echter zal na een aantal keren wassen deze coating zijn effect verliezen. Gelukkig bestaan er ook gordijnen die gemaakt zijn van garens waarbij de vlamvertragende eigenschappen zijn ingebouwd in de chemische structuur van de vezels waaruit deze garens zijn opgebouwd en zullen ook na veelvuldig wassen niet verdwijnen. Deze garens, beter bekend als Trevira CS, beschikken over een groot aantal belangrijke voordelen. Deze garens hebben een buitengewone vormvastheid. Tevens hebben ze veel goede was eigenschappen: snelle reiniging, lage was temperaturen, gering wasmiddelverbruik en korte droogtijden. De Trevira CS stoffen zijn gemakkelijk in onderhoud, hebben een hoge kleur- en lichtechtheid, zijn rot en schimmelvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Tevens hebben ze op basis van internationale testen aangetoond dat ze antiallergisch en huidvriendelijk zijn. De Trevira CS garens zijn voorzien van het Oko-Tex100 certificaat. Dit betekent dat ze geen schadelijke stoffen bevatten.

 

Top 3 best verkochte tapijttegels

  1. Forbo Tessera serie
  2. Balsan Take a Walk
  3. Interface Composure

Top 3 best verkochte P.V.C

  1. Forbo Allura DR5
  2. HeBeTa Rhone XL Plank
  3. Balsan Symbiance LooseLay