• beste prijsgarantie
 • gratis offerte
 • flexibel
 • persoonlijke aandacht
 • beste prijsgarantie
 • gratis offerte
 • flexibel
 • persoonlijke aandacht

Door het ouder worden en de daarbij gepaarde beperkingen wordt het voor een grote groep ouderen steeds moeilijker om binnen een gebouw hun weg te kunnen vinden. Bij het creeren van de sfeer in de betreffende ruimte zijn de uitgangspunten: prettig wonen, werken en verblijven/wonen. Aangezien het gootste deel van de ouderen permanent woont in het verzorgingshuis is het zaak om aan een aantal criteria te voldoen. Belangrijk is het ontwerpen van een vloer met continue kleuren, vermijd spikkels en patronen en zorg voor een matte afwerking. Het is van groot belang om met een vloeroplossing te komen die de bewoners een veilig en aangenaam gevoel geven.

Een groter wordend probleem is dementie. Ook hiermee moet rekening worden gehouden bij het installeren van een vloer in ruimtes waar demente mensen wonen. Heel belangrijk is het kleurtooncontrast, voor het goed waarnemen van verschillende materialen. Om het risico op valpartijen te verminderen moeten aangrenzende vloervlakken uit vergelijkbare kleurtonen bestaan. Het wordt aanbevolen om plinten te laten contrasteren met zowel de muur en de deur indien mogelijk. Alle vloeren dienen glad in elkaar over te lopen (dus geen hoogteverschillen), denk aan het gebruik van een rollator. Het plaatsen van een aluminium profiel kan gezien worden als afstap (zie onderstaande foto┬┤s). Dus tijdens het installeren van een vloer laten we deze in elkaar overlopen in dezelfde kleur.

profielplaatsing overgang vloerbedekkingprofielplaatsing overgang vloerbedekking01

   Incorrect                                                          Correct

Een van de meeste gelegde type vloerbedekking in een verzorgingshuis is Linoleum. Business-floors.nl werkt met Forbo Flooring en legt derhalve hun Marmoleum vloeren. Marmoleum voldoet aan alle denkbare eisen. Denk bijvoorbeeld aan hygiene (incontinentie). Tevens is deze vloer ideaal voor het verrijden van bedden en hijsinstallaties (uit bed tillen van patienten). Bij het vervangen van een oude vloer in een verzorgingshuis dient er gewerkt te worden volgens een strak schema: 's morgens vroeg oude vloer er uit en eind van de middag kan de bewoner al op de nieuwe vloer. Business-floors.nl is hierin gespecialiseerd. Voor vragen kunt u ons uiteraard altijd contacteren.

Onze Leveranciers


Dersimo

balsan

desso

forbo flooring

mflor

interface

Top 3 best verkochte tapijttegels

 1. Interface Composure
 2. Balsan Take a Walk
 3. Forbo Tessera Serie

Top 3 best verkochte P.V.C

 1. Hebeta Charente Visgraat XL
 2. Balsan Symbiance LooseLay
 3. Forbo Allura DR5

Business-floors

KvK : 59741902
BTW nummer : NL 001679106B40